Home

Prokoško jezero smještaj

Prokoško jezero – Bistro Bosno i Hercegovino!

Nudimo smještaj na Prokoškom jezeru, kao i razne planinarske, brdsko biciklističke, turno skijaške i ostale ture tokom cijele godine za naše goste Ponuda uključuje. Noćenje u KOLIBI za do 20 osoba (4 zatvorene sobe, 2 otvorene sobe, dnevni boravak sa zatvorenim kaminom, predsoblje s otvorenim kaminom i pogledom na jezero, kuhinja, ostava i toalet) Piće dobrodošlice. Korištenje kuhinje. Korištenje višenamjenskog otvorenog kamina. Završno čišćenje

Koliba - Prokosko jezero - Smještaj, planinarske, mtb i

Privatni smještaj Boračko Lake nalazi se na 100 metara od plaža uz jezero. U okviru objekta gostima su na raspolaganju restoran, besplatni bežični pristup internetu i privatno parkiralište. Sve jedinice sadrže TV ravnog ekrana, ormar i vlastitu kupaonicu. Također obuhvaćaju kupaonicu s tušem i ručnicima Prokoško jezero je prirodno ledničko jezero koje se nalazi na 1.636 metara nadmorske visine u njedrima planine Vranice. Površina mu je oko pola kilometra, a još ga zovu i gorsko oko. Jezero je 2005. godine proglašeno za spomenik prirode. Pored ostalih očitih prirodnih ljepota na njemu živi endemična vrsta vodozemca Triton, jedna od najrjeđih vrsta vodozemaca u Europi, koji obitava samo u najčistijim vodama. Tu se može pronaći i endemična biljka vranički zvončac. Jezero se puni. Provjerite ponudu najboljih apartmana, hotela, soba i ostalih objekata te rezervirajte najpovoljniji smještaj

Koliba - Koliba - Prokosko jezero - Smještaj

Ukupno pronađeno 72 rezultata. Kod trolejbuske okretaljke Jezero. 85m2, 2 sprat, oznacen parking, centralno plinsko grijanje... Jedinstvena prilika! Kompletno namješten hotel sa 12 soba i privatnim parkingom, Jezero. Idealno za odmor,pecanje i uživanje Prokoško jezero smješteno je na planini Vranici i leži na 1636 metara nadmorske visine. Nalazi se veoma blizu grada Fojnice od koje je udaljeno oko 22 kilome.. Prokoško jezero i planina Vranica je mjesto za meditaciju i rekreativne aktivnosti, možete pisati knjigu, citati, crtati. Ovdje nema električne struje, nema telefona (iako mobilni telefoni rade ali nemojte ga ponijeti) i svoju dušu i tijelo možete odmoriti od svakodnevnih problema Pages Non-Business Places Outdoor Recreation Park National Park Prokoško jezero Fojnica English (US) · Español · Português (Brasil) · Français (France) · Deutsch Privacy · Terms · Advertising · Ad Choices · Cookies

Prokoško jezero ist ein Gletschersee auf dem Massiv Vranica in Bosnien-Herzegowina. Der See befindet sich auf einer Höhe von 1670 m in einer Straßenentfernung von 22 Kilometern westlich von Fojnica. Die Zufahrtsstraße ist ab einem Punkt knapp oberhalb von Fojnica nicht mehr asphaltiert. Besonders die Nordseite des Sees ist von vielen Holzhütten, die den Schafhirten und Waldfrüchtesammlern als Unterkunft dienen, umgeben. Auf Grund seiner idyllischen Lage wird er zunehmend touristisch. Bjelašnica nudi smještaj u hotelima i apartmanima prve klase. Pronađite svoj smještaj OVDE. Nedaleko od Sarajeva, na 20 minuta udaljenosti počinje uspon Bosanske ljepotice Bjelašnice. Bjelašnica je bila domaćin Olimpijskih igara 1984. godine, i ona spada među omiljene planine za skijaše i planinare iz raznih krajeva. Planina se proteže između Sarajeva i Konjica. Ukoliko volite. Koliba - Prokoško jezero, Fojnica. 2.1K likes. - KOLIBA - smjestaj | planinarenje | organizirane ture | turno skijanje | mtb - CABIN - Accommodation |.. Prokoško jezero je ledničko jezero na blizu 1.660 metara nadmorske visine, nalazi se na planini Vranica, 22 km udaljeno od centra gradica Fojnica, prenosi Pozitivne.info. Jezero se odlikuje endemskom vrstom Čovečjom ribicom i okruženo stočarskim kolibama i katunima i predstavlja dio netaknute prirode. Ovo jezero predstavlja turističku destinaciju već dugi niz godina. Jezero je bogato.

Koliba Prokoško jezero - Udruženje za razvoj ruralnog

Prokoško jezero

Prokoško jezero smješteno je na planini Vranici i leži na 1636 metara nadmorske visine. Nalazi se veoma blizu Fojnice od koje je udaljeno oko 22 kilometra. Jezero je poznato i po tome što su na njemu pronađene endemične vrste flore i faune, a postoji čak i priča da se u njemu još uvijek nalazi endemični primjerak vodozemca tritona Prokoško jezero nalazi se na preko 1600 metara nadmorske visine na planini Vranici. Pripada općini Fojnica, a stanovnici koji ga tokom ljeta nastanjuju uglavnom su iz sela Prokos ponad Fojnice. Put od Fojnice do Prokoškog je makadam u jako lošem stanju, a na pitanje mladom lokalcu zašto ne traže od općine da im poprave put, odgovara: Pa još to treba da nam urade, od čega bismo onda mi.

Smješteno na planini Vranici, nedaleko od Fojnice Prokoško jezero izrasta u sve veću turističku atrakciju za ljubitelje svježeg zraka i prirode, javlja Anadolu Agency (AA). Kao takvo postaje sve popularnije odredište ljubitelja prirode i turista iz različitih dijelova svijeta. Posjetiocima ne smeta ni činjenica da do jezera moraju preći 16 kilometara makadamskog puta, niti što u. Prokoško jezero je proglašeno 2005 g. zakonom kao Spomenikom prirode Prokoško jezero, kao kategorija zaštićenog područja i njime su utvrđeni: granice obuhvata, zaštićene zone, mjere zaštite, aktivnosti u zaštićenom području, korišćenje prirodnih vrjednosti i upravljanje, kao i kaznene odredbe i nadzor nad primjenom zakona Prokoško jezero ist ein Gletschersee auf dem Massiv Vranica in Bosnien-Herzegowina. Der See befindet sich auf einer Höhe von 1670 m in einer Straßenentfernung von 22 Kilometern westlich von Fojnica. Die Zufahrtsstraße ist ab einem Punkt knapp oberhalb von Fojnica nicht mehr asphaltiert. Besonders die Nordseite des Sees ist von vielen Holzhütten, die den Schafhirten und.

Prokoško jezero, odmor za tijelo i dušu! - Furaj

 1. Prokoško je prepuno bespravno izgrađenih objekata (250 njih)i katuna koji se snabdijevaju vodom iz potoka i koji ispuštaju otpadnu vodu u jezero. Vlasnici ih rentaju otprilike 10 maraka po osobi za noćenje. Neke imaju agregat, neke nemaju. Ako ne uspiješ nabaviti neki broj telefona, javi se na PM, pa ćemo nešto skontati
 2. Prokoško jezero se nalazi na planini Vranici i lednjačkog je postanka. Nalazi se na 1636 metara nadmorske visine. *Ponuda vrijedi od 01.06.2020 do 30.09.2020 . Karakteristično za ponudu: Nudimo smještaj u prostranoj kolibi u Prokoškom jezeru s predivnim pogledom na samo jezero. Naša Koliba ima kapacitet od 20 osoba. Tokom cijele godine po.
 3. Prokoško jezero-Vranica-Koliba/Vikendica iznajmljivanje. 101 likes · 22 were here. Koliba/katun/vikendica za najam na Prokoškom jezeru. Ukoliko tražite mjesto za odmor Prokoško jezero je idealno za.. Koliba - Prokoško jezero is located in Fojnica and offers barbecue facilities and a terrace. Featuring free private parking, the lodge is in an area where guests can engage in activities.
 4. Prokoško jezero Prokoško jezero (1635 m n.v.) na planini Vranici ledenjačkog je porijekla. Udaljeno je od gradića Fojnice oko 22 km. Posljednjih godina ugrožava ga pretjerana gradnja stočarskih i vikend-objekata
 5. Prokoško jezero se nalazi na gotovo 1700 m nadmorske visine. Ovo jezero je poznato po tome što je prebivalište čovječje ribice. Boravak u kolibama pokraj jezera pružit će vam predivan pejzaž i odmor u prirodi. Blidinjsko jezero. Blidinjsko jezero je jezero između dvije planine Vrane i Čvrsnice, a nalazi se na 1830 m nadmorske visine. Okolica jezera je vrlo slikovita i nudi.
 6. Prokoško jezero Dolazak na Lazy Horse. Tura Prokoško jezero. Petodnevno jahaće iskustvo iz snova, najljepšim bosanskohercegovačkim krajolicima i destinacijama koje svojom ljepotom oduzimaju dah. Tura ispunjava najzahtijevnije želje jahača i ljubitelja prirode. Dolazak na Lazy Horse (subota) Dolazak u popodnevnim satima na Lazy Horse i smještaj. Na raspolaganju različite opcije, a.

Prokoško jezero - turistički vodić, camping, smještaj

 1. Prokoško jezero. Prokoško jezero kao zaštićeni spomenik prirode koje se nalazi na 1636 metara nadmorske visine u njedrima Vranice je veliki mamac za sve one koji pohode Fojnicu bilo da dolaze na rehabilitaciju, odmor ili kako kažu ovdje da dolaze onako. Ovaj prirodni biser kao gorsko oko udaljen je od Fojnice uzvodno preko Tovarišta i Jezernice 25 kilometara. Ovdje kažu kad led pripukne.
 2. Smještaj. Smještaj je u ½ sobama. Sve sobe su opremljene sa kablovskom TV, internetom (Wi-Fi), telefonom i kupatilom. Doplata za smještaj 1/1 i apartmanima je po važećem cjenovniku Lječilišta Reumal. Informacije i rezervacije +387 30 838 800 +387 30 838 801 +387 30 838 802 +387 30 838 848 (fax) Vikend u Fojnici. Vaš boravak dodatno mogu obogatiti i uljepšati vrhunski tretmani u.
 3. Dolazak na PROKOŠKO JEZERO! Smještaj planinara u katune! KATUN sa sobama za izdavanje! [Edited by STIV on 03-08-2012 at 00:08 GMT] 02-08-2012 at 17:46 | Uključi u odgovor: STIV Nivo: Forumski doajen PLANINAR ZA SVA VREMENA Registriran(a): 28-07-2009 Lokacija: TUZLA Odgovori: 5053 IP: Maskiran : Re: NOVE PLANINARSKE FOTOREPORTAŽE I PUTOPISI (STIV) - IZLET NA PROKOŠKO JEZERO, VRANICU I U.
 4. IZLET PROKOŠKO JEZERO. Po dogovoru RAFTING RAJSKA RIJEKA. Po dogovoru SPECIJALNA PONUDA NEUM . Po dogovoru Rent a Boat Plivsko jezero. Po dogovoru Rent a Bike Plivsko jezero. Po dogovoru Kids Park Plivsko jezero. Po dogovoru Doživite ljeto u Sarajevu. Po dogovoru SUPER PONUDA HOTEL PLIVSKO JEZERO. Po dogovoru Putovanje u Trebinje. Po dogovoru Putovanje Sutjeska. Po dogovoru MOSTAR: Hotel.

Smještaj - Udruženje za razvoj ruralnog turizma Bi

Enisa Hankić je na Facebooku. Pridružite se Facebooku kako biste se povezali sa Enisom Hankić i ostalim osobama koje možda poznajete. Facebook omogućuje.. Jezero se nalazi na planini Vranici, geološki najstariji dio naše domovine. Prokoško jezero je najljepše naseljeno planinsko jezero u BiH. Smještaj: Svi učesnici pohoda na sebe preuzimaju punu odgovornost!!! KONTAKT TELEFON: 033/533-303 (od 11:00 do 17:00 sati) Kontakt telefon u slučaju nužde i nepredvidivih situacija: obavezno zapišite, ne treba izazivati sreću na planini! Ammar.

Guest house Boračko Lake, Jezero - Nove cijene za 2021

 1. Prokoško jezero je proglašeno 2005 g. zakonom kao Spomenikom prirode Prokoško jezero, kao kategorija zaštićenog područja i njime su utvrđeni: granice obuhvata, zaštićene zone, mjere zaštite, aktivnosti u zaštićenom području, korišćenje prirodnih vrjednosti i upravljanje, kao i kaznene odredbe i nadzor nad primjenom zakona. Granice obuhvata Spomenika prirode definisane su na.
 2. S obzirom da se gosti zadržavaju više dana, domaćini u ponudi imaju organizovane izlete na planinu Vranicu i Prokoško jezero, a razonode ne manjka ni u samom etno selu. Na samo 12,5 kilometara od gradske zone Gornjeg Vakufa - Uskoplja nalazi se jedno od najpoznatijih etno sela na području Srednjobosanskog kantona. Radi se o Etno selu Mirna dolina, na lokaciji Mačkara, do kojeg se.
 3. Prokoško jezero se nalazi na planini Vranici, Bosna i Hercegovina i ledenjačkog je postanka. Nalazi se na 1636 metara nadmorske visine. Od Fojnice je udaljeno 22 km. Zbog mnogobrojnih vikendica uništen je pejzaž cijelog jezera. Na širem prostoru jezera su endemične vrste flore i faune. U jezeru je još uvijek ostao endemični primjerak.
 4. Edis Mujic je na Facebooku. Pridružite se Facebooku kako biste se povezali sa Edisom Mujicem i ostalim osobama koje možda poznajete. Facebook omogućuje..

Prokoško jezero. Prokoško jezero se nalazi na planini Vranici, Bosna i Hercegovina i ledenjačkog je postanka. Nalazi se na 1636 metara nadmorske visine. Od Fojnice je udaljeno 22 km. Read More Previous Next. 04 Decembar 2018 Pliva jezera. Plivska jezera, koja uključuju Veliko i Malo jezero, nastala su na rijeci Plivi, lijevoj pritoki Vrbasa u Jajcu. Jezera se nalaze u dolini Plive, između. Prokoško jezero Gorsko oko Jablaničko jezero je nastalo 1953. godine, izgradnjom lučne brane na Neretvi, pet kilometara uzvodno od Jablanice. Hidrocentrala je puštena u probni rad 29. novembra 1954. godine u 11, 58 sati. Jezerom je potopljeno mjesto Ostrožac koje je 1939. godine imalo hiljadu i sto stanovnika. Padom nivoa jezera ponekad se mogla vidjeti i munara ostrožačke džamije. Prokoško jezero Nadkrstac 2.112 mnv. 22.06.2017. ČETVRTAK POLAZAK: 22.06.2017. u 7,00 sati ispred hotela Turist Izletnička sekcija HPD MIV Varaždin organizira višednevni izlet u BiH, točnije Vitez, Travnik, Turbe, Prokoško jezero i Vranicu. PLAN PUTA

Prokoško jezero je locirano na planini Vranici na prostoru između Debelog brda (1858 m), Glavičice (1691 m), Trbevića i Ćosa (1864 m). Jezero leži na nadmorskoj visini od 1635 m. Dužina jezera je 426 m a maksimalna širina 191,3 m. Površina jezera iznosi 48.000 m2 a maksimalna dubina jezera je 13 m S obzirom da se gosti zadržavaju više dana, domaćini u ponudi imaju organizovane izlete na planinu Vranicu i Prokoško jezero, a razonode ne manjka ni u samom etno selu. Foto: Naila Čaušević. 51 1.256 816 0; Na samo 12,5 kilometara od gradske zone Gornjeg Vakufa - Uskoplja nalazi se jedno od najpoznatijih etno sela na području Srednjobosanskog kantona. Radi se o Etno selu Mirna dolina. Cilj javnog poziva je odabrati 30 seoskih domaćinstava u katunskim naseljima u BiH na lokalitetima Prokoško jezero, Vrtača, Golica, Gvožđanske staje i Otigošćanske staje, kojima će biti dodijeljeni solarni sistemi čime bi se unaprijedili uslovi za život, poljoprivrednu proizvodnju i pružanje turističkih usluga u katunima Prokoško jezero. Na vrhu poznate bosanskohercegovačke rudne planine Vranice, udaljene 22 kilometra od Fojnice , nalazi se Prokoško jezero. Ovo jezero je već dugi niz godina jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u BiH. Poznato i kao Gorsko oko, proglašeno je regionalnim parkom te spomenikom prirode. Idealno za planinare a i porodice, okruženo je drvenim pastirskim kolibama.

Prokoško Jezero - Prirodni dragul Bosne i Hercegovine

 1. Prokoško jezero Ušuškano na planini Vranici na 1636 metara nadmorske visine , svega 22 kilometra od centra grada Fojnice, smješteno je Prokoško jezero. Ako bi me pitao koje mjesto mi je najveća želja u BiH, onda je to ovo bez sumnje
 2. Webstranica je napokon u potpunosti dovršena, ali naravno još sadržaja dolazi uskoro. Sada smještaj možete rezervirati direktno na stranici
 3. Das ist Valter 3 - XC - Smještaj Posted on 24.05.2011 24.05.2011 Author mekee Comment(0) Svi učesnici imaju mogućnost besplatnog kampovanja na od ranije poznatom prostoru (downtown Valter), odakle se pruža idiličan panoramski pogled na grad, a koji je sada udaljen svega nekoliko kilometara od starta trke
 4. Selma Tarik Uzunalic ist bei Facebook. Tritt Facebook bei, um dich mit Selma Tarik Uzunalic und anderen Nutzern, die du kennst, zu vernetzen. Facebook..
 5. Etno turizam sve je popularniji, a u BiH se nalaze neka od najljepših etno sela u kojima možete provesti miran i opuštajući odmor Odmorom u nekim od etno sela u Bosni i Hercegovini pruža vam se prilika uživati u prirodnim ljepotama, čistom zraku i etno kulturi. U BiH postoji dosta zanimljivih etno sela okruženih šumama, [

Fojnica (BA): najbolji apartmani, hoteli i - Putovnica

Sam sam stigao na Prokoško jezero oko deset navečer. Zvao sam stočara Smaju za smještaj, ali mi je odgovorio da još nije istjerao ovce pa me uputio na Aliju Pugonju. Tražeći njega naišao sam na kolibu Seje Burekovića i prenoćio u njegovoj vikendici. Naložio je šporet i donio topli čaj, a ujutro sam dobio kahvu Obnovite vašu lozinku. Vaš e-mail. Pretrag

Cijena prevoza je 13 KM+2 KM ulaz u park Prokoško jezero, a cijena smještaja je 10 KM. Uplatom unaprijed rezervišete mjesto, a prednost imaju njihovi članovi i ostali članovi saveza sa plaćenom članarinom za tekuću godinu. Smještaj su kolibe na Prokoškom jezeru kod već utvrđenog domaćina tako da nije potrebno nositi svoju posteljinu Ima nešto neobično, neobjašnjivo u ljudima ovoga kraja, u intimnosti ugođaja koji daju stari bosanski gradovi kao što je Fojnica, u zraku zasićenom kiseonikom kojeg izlučuju stoljetne šume, i posebno u vodi: vodi kao atrakciji (Prokoško jezero, slapovi Kozice); vodi kao piću (izvori Požarne, Tocila, Jezernice); vodi kao lijeku (radioaktivna termalna voda izvorišta Banja) Smještaj. Smještaj je u ½ sobama. Sve sobe su opremljene sa kablovskom TV, internetom (Wi-Fi), telefonom i kupatilom. Informacije i rezervacije +387 30 838 800 +387 30 838 801 +387 30 838 802 +387 30 838 848 (fax) Vikend u Fojnici. Ljubiteljima prirode preporučujemo posjetu Prokoškom jezeru (u ljetnom periodu), slapovima Kozice, Brusnici, ali svakako ne propustite ni muzej Franjevačkog.

Prokoško jezero – Wikipedija

Prokosko jezero, Prokos, Federation Of Bosnia And Herzegovina, Bosnia And Herzegovina. ४,८५५ जनाले मन पराउनुभयो. भ्रमण एजेन्स Smještaj u kolibama. 2. Dan petak 30.08.2019. // Prokoško jezero - Pogorelica. Ustajanje i polazak u 08:00. Uspon do vrha Ločika i nastavak preko Vranice do Zec planine i vrha Smiljeva kosa i dalje do Planinarskog doma na Pogorelici. 3. Dan subota 31.08.2019. // Pogorelica - Lopata . Ustajanje i polazak u 08:00. Uspon na Bitovnju preko Ljeskovika do vrha Čador i dalje do Martinovog.

Prokoško jezero, nalazi se na nadmorskoj visini od 1670 m na planini Vranici. Poznato je po prisustvu Tritona, (sub castro vocato Chosau) [10], ali je pravo pitanje gdje se ono nalazilo s obzirom na smještaj Kozograda. Prema predaji u gradu Kozogradu je boravila kraljica Katarina Kosača 1463. i odatle je izbjegla pred Osmanlijama. [11 ] Zvonigrad. Atik džamija u Fojnici. Arheološka. Edis Mujic je na Facebooku. Pridružite se Facebooku da se povežete sa Edis Mujic i drugima koje možda poznajete. Facebook daje ljudima moć da dijele i čini svijet više otvorenim i povezanim

Amela Džindo је на Фејсбуку. Придружите се Facebook-у ради повезивања са Amela Džindo и другима које можда познајеш. Фејсбук омогућава људима да деле и.. Jezero smješteno na preko 1,500 metara nadmorske visine, jedno od najljepših ledničkih jezera u Evropi. Dom je nekoliko autohtonih vrsta flore i faune, a kažu da se endemični uzorak vodozemca tritona još uvijek može tu naći. Nisu Alpe! To je Prokoško jezero. I brojne druge destinacije koje sigurno više zavrjeđuju selfie nego da smo posjetili bilo koje svjetsko čudo i sliku. Ovdje u Sarajevu to su planine Bjelašnica i Igman, i Vrelo Bosne. A van Sarajeva to su Jajce, vodopadi tamo i Plivsko jezero, Travnik, Plava voda, zatim Prokoško jezero. Ako ostaju duži period idu i do Bihaća, tamo naravno Štrbački buk, dodaje Burić iz Agencije Bosnia Travel Ilidža. I pri tome u BiH ostavljaju mnogo novca. Neki podaci govore da troše i po 150 eura po osobi. Aida Zelo Mesanovic je na Facebooku. Pridružite se Facebooku da se povežete sa Aida Zelo Mesanovic i drugima koje možda poznajete. Facebook daje ljudima..

Prema vrsti smještajnog objekta najveći broj noćenja ostvaren je u okviru djelatnosti Hoteli i sličan smještaj sa učešćem od 92,3 posto. U prvih jedanaest mjeseci 2019. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.544.452 posjete, što je više za 12 posto i 3.178.416 noćenja, što je više za 10,7 posto u odnosu na isti period 2018. godine. Broj noćenja domaćih turista u. Prokoško jezero je udaljeno od doma na Rosinju 6 km. Na Vranici se može vidjeti dosta izvora (Vrbasa, Kozičke rike, Sikirskog potoka), mnoštvo slapova (Ždrimački slap, Kozički slap) i mnogo različitih pećina i jama. Na Vranici se mogu naći endemske biljke: vraničko zvonce (bijelo vraničko zvonce), bosanska zvončika i vranička vrkuta. Takođe, u Prokoškom jezeru živi endemska. Prokoško jezero - Zenica (busem) • NAPOMENA: Odazivom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istom, da prihvata ovaj program, da izletu pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa Organizatora i Vodiča A Prokoško jezero, Nacionalni park Sutjeska i Park prirode Blidinje smatra mjestima zapanjujuće ljepote. - Rafting Neretvom mi je zabavan, a nadam se skoroj realizaciji više projekata poput Via Dinarice, staze koja planinskim lancima povezuje države regiona Sa bogatom ponudom smještaja i hrane imat ćete sve potrebno za ugodan odmor. Kompleks čine 15 etno kućica i Motel Čardak. Kućice su građene isključivo prirodnim materijalima, u etno stilu, po uzoru na stare bosanske kuće

Pretraga za jezero - OLX

S obzirom da se gosti zadržavaju više dana, domaćini u ponudi imaju organizovane izlete na planinu Vranicu i Prokoško jezero, a razonode ne manjka ni u samom etno selu, gdje su za goste obezbijedili rekreativne sadržaje u vidu tenisa, nogometa i plivanja na bazenu. Čist zrak, nadmorska visina od 850 metara, neposredna blizina šume ga čine omiljenim izborom za porodične izlete lokalnog stanovništva, ali i turista iz udaljenih dijelova Bosne i Hercegovine i inostranstva Prokoško jezero. Gorsko oko, glacijalnog, ledničkog porijekla, smješteno je u njedrima planine Vranice, negdje na 1.600 metara iznad mora. Od Fojnice je udaljeno 22 kilometra. Okruženo vrhovima, nerijetko i dvijehiljademetarskim, s ljudima se bori decenijama, ali pobjeđuje. Oni koji su tu svake godine kažu da je nivo vode u jezeru najveći u proteklih mnogo godina. Jezero se odlikuje. Uz sve ljepote koje nude Japodski otoci, posebno oduševljenje i doživljaj stvara smještaj koji se tamo nudi.Kućica na drvetu koja će vas vratiti u djetinjstvo i bajke u kojima ste tada uživali. Osim nje, tu su pravi luksuzni drveni bungalovi koji će vam ostaviti prirodu i dodati komfor u vaš boravak, a možete ponijeti i vlastiti šator. . Spavati možete i u apartmanima ili.

Prokoško jezero Skriveni raj na zemlji - YouTub

Bosna i Hercegovina je smještena na jugoistoku Evrope, u zapadnom dijelu Balkana. Ukupna površina države iznosi 51.209,2 km2 gdje je od toga 51.197 km2 kopno, a 12,2 km2 je površina mora. Ukupna granica Bosne i Hercegovine iznosi 1.538 km, od čega je suhozemna granica dužine 774 km, riječna 751 km, a morska 13 km. Graniči s Hrvatskom na sjeveru, sjeverozapadu i jugu, Srbijom na istoku i Crnom Gorom na jugoistoku. Na krajnjem jugu izlazi na Jadransko more, u dužini od 20 km, na. Smještaj u domu i druženje sa domaćinima. Subota: Ustajanje , doručak i obilazak planine Vranice, uspon na najviši vrh Nadkrstac 2112m, Prokoško jezero i povratak do pl. doma. Oko 6-7 sati hoda Smještaj je osiguran što bliže općinskim domovima zdravlja zbog lakše intervencije i bržeg djelovanja. Izvršena je nabavka kompletnih kreveta (kućište sa madracom), posteljina, jastuka, jorgana/deka, takođe je osiguran određen broj boca kisika, obezbjeđen prostor za medicinsko osoblje

· prijevoz modernim autobusom Rijeka - Buško jezero - Uskoplje - Visoko - Rijeka · putno osiguranje, osiguranje prtljage, vođenje izleta · planinarski vodiči. CIJENA SMJEŠTAJA I OSTALOG: 400,00 KN. U cijenu smještaja i ostalog uključeno je: · večera, noćenje i doručak u Podgradini NA PROKOŠKO JEZERO I VRANICU (23. - 26. 6. 2015.) PROGRAM IZLETA: Četvrtak, 23. 6. - Polazak iz Rijeke unajmljenim autobusom: 12:00 sati Jelačićev trg, 12:45 sati Krčki most, 13:00 sati Crikvenica. Nastavak u pravcu Senja, Žute Lokve pa autocestom Dalmatina do bosansko-hercegovačke granice i dalje do Buškog jezera. U Podgradini susret s prijateljima iz PD Kamešnica Livno. Večera.

Prokosko jezero, Fojnica, Bosna i Hercegovina - index

Jezero smješteno na preko 1,500 metara nadmorske visine, jedno od najljepših ledničkih jezera u Evropi. Dom je nekoliko autohtonih vrsta flore i faune, a kažu da se endemični uzorak vodozemca tritona još uvijek može tu naći. Nisu Alpe! To j U mogućnosti su organizovati izlete na obližnje Prokoško jezero uz profesionalnog vodića i prevoz. Zatvoreni bazen koristi termalnu vodu. Radno vrijeme bazena je od 10:00 do 20:00 sati radnim danom, a petkom i subotom je moguće noćno kupanje od 22:00 do 24:00 sati. Hotel je fizčki objezbjeđen i ima video nadzor, posjeduje spasilačku. Kao jednu od najznačajnijih aktivnosti izdvajamo okrugli stol na temu Spomenik prirode Prokoško jezero - trenutno stanje, prognoza evolucije i eventualni namjerni antropogeni zahvati u cilju produžetka postojanja jezera koji će okupiti stručnjake iz ove oblasti, ekologe, planinare i predstavnike nadležnih državnih organa i institucija. Zaključci s ovog okruglog stola poslužit će za planiranje i izvođenje zahvata usmjerenih ka zaustavljanju regresivnih procesa Prokoškog. Senad Majstorović је на Фејсбуку. Придружите се Facebook-у ради повезивања са Senad Majstorović и другима које можда познајеш. Фејсбук омогућава људима да деле и чини свет отворенијим и повезанијим

Prokoško jezero Fojnica - Home Faceboo

Zimi bih u posljednji tren trpala stvari u veliki planinarski ranac i otisnula se na noćni uspon na Prokoško jezero. Na sebi sam imala šesnaest slojeva odjeće, tura je bila gotovo bez stajanja, jer na hladnoći ne smiješ stati, samo se krećeš naprijed i uzbrdo. Kada je grupica planinara došla na jezero i odredište na kojem se nalazio planinarski dom u kojem smo bili smješteni. Ukoliko za rafting na Uni napravite rezervacije preko ove agencije, ručak i smještaj ćete dodatno platiti. Cijena varira u zavisnosti od toga šta želite za jelo i da li će to biti smještaj u seoskim domaćinstvima, kampovima ili hostelima. Zbog raftinga na rijeci koja razdvaja Hrvatsku i BiH, 90% turista dolazi iz Hrvatske i Slovenije. Bijeli una rafting u ponudi ima i hidrospid, skakanje, kao i spuštanje niz divlju Unu u čamcima Jezero se nalazi na tromeđi između Bosne, Dalmacije i Hercegovine, te je njegov prirodni smještaj i klimatski uvjeti razlog njegovome velikom turističkom potencijalu. Zanimljiva povijest ovoga kraja ostavila je brojna arheološka nalazišta, brojne gradine iz Ilirskoga i Rimskoga doba, brojne artefakte te nekropole s velikim brojem stećaka Na snimcima iz Bihaća vide se stotine migranata koje lokalnom cestom policajci usmjeravaju, odnosno odvode u kamp Vučjak. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona jučer je saopćeno kako će se poduzimati mjere koje se odnose na izmještanje svih osoba koje nemaju adekvatan smještaj i koje se ne nalaze u nekom od legalnih smještaja u prihvatnim centrima Jezero smješteno na preko 1,500 metara nadmorske visine, jedno od najljepših ledničkih jezera u Evropi. Dom je nekoliko autohtonih vrsta flore i faune, a kažu da se endemični uzorak vodozemca tritona još uvijek može tu naći. Nisu Alpe. To je Prokoško jezero. I brojne druge destinacije koje sigurno više zavrjeđuju selfie nego da smo posjetili bilo koje svjetsko čudo i sliku.

Škoda XC liga: smještaj u Tuzli. Posted on 08.06.2012 10.06.2012 Author mekee Comment(0) Za sve koji u nedelju dolaze u Tuzlu/Živinice iz udaljenih dijelova zemlje i koji su planirali doći dan ranije na utrku, donosimo informacije o povoljnom smještaju u blizini staze na Ilinčici. Kontakte u nastavku su obezbijedile kolege iz BK Živinice. Prenoćište BOSNA Ul.Alije Izetbegovića. Kada su u pitanju manje akvatrorije, na primjer kakvo je Prokoško jezero, rekao je da sada imamo situacija da su objekti koji se nalaze duž tih padinskih strana, dobrim dijelom nisu u potpunosti riješili otpadne vode, pa se dešava da dio tih otpadnih voda završi u jezerskoj akvatoriji, u tom smislu se voda nekim dijelom zagađuje. No, dodao je da to nije ništa opasno što bi trebalo zabrinjavati turiste Prema vrsti smještajnog objekta najveći broj noćenja ostvaren je u okviru djelatnosti Hoteli i sličan smještaj sa učešćem od 92,3 posto U prvih jedanaest mjeseci 2019. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.544.452 posjete, što je više za 12 posto i 3.178.416 noćenja, što je više za 10,7 posto u odnosu na isti period 2018. godine

Planinarski dom "Prokoško jezero" • Planinarski dom » ViaKoliba - Prokoško jezero, Fojnica – Nove cijene za 2019Tura Prokoško jezero - Dolazak na Lazy HorseSmještaj - Udruženje za razvoj ruralnog turizma BiHProvedimo ljeto u BiH: Posjetite Fojnicu

To je pitoma planina, s dosta pašnjaka i površinskim vodama. Na njoj se nalazi Prokoško jezero. Prokoško jezero je udaljeno od doma na Rosinju 6 km. Na Vranici se može vidjeti dosta izvora (Vrbasa, Kozičke rike, Sikirskog potoka), mnoštvo slapova (Ždrimački slap, Kozički slap) i mnogo različitih pećina i jama. Na Vranici se mogu naći endemske biljke: vraničko zvonce (bijelo vraničko zvonce), bosanska zvončika i vranička vrkuta. Takođe, u Prokoškom jezeru živi endemska. Ramiza Mujkic-Solo on Facebookissa. Liity Facebookiin ja pidä yhteyttä käyttäjän Ramiza Mujkic-Solo ja muiden tuttujesi kanssa. Facebook antaa ihmisille.. Ovaj prirodni dragulj nalazi se 10-ak kilometara od Fojnice. Asfaltirani put proteže se do raskrsnice za sela Dragačići i Vladavići, odakle počinje makadamski put. S obzirom na gotovo svakodnevne kiše koje padaju posljednjih nekoliko mjeseci, put je oštećen, ali prohodan. Prvi susret s ovim slapovima je očaravajući PROKOŠKO JEZERO Provedite vikend u prirodi,spavajte u katunima i planinarite na Vranicu 05.09-06.09 CIJENA 75,00KM ☎️0517211 788 ☎️066/906 620 [email protected

 • Trockenrohdichte Ziegel.
 • RedBox TV iOS.
 • Nordkurve Gladbach.
 • Median Deutsch.
 • Spanisch Übersetzer.
 • Wachsen Bedeutung.
 • Freunde im Internet kennenlernen.
 • Rosen Bilder Hintergrund.
 • Lidl Jobs Großebersdorf.
 • Baby galerie Krankenhaus.
 • BFE Mainz Karriere.
 • Griechischer Schmuck Kreta.
 • Schmale Öffnung Kreuzworträtsel.
 • Fifty Shades of Grey 3 IMDb.
 • Apple Watch Series 4 kaufen.
 • Collies vom Lambertztal.
 • Fiel 1997 einem Serienmörder zum Opfer: __ Versace.
 • Mobile Fisher Price.
 • Dachschrägenschrank.
 • Verkehrsunfälle gestern.
 • DJI logo.
 • Absolut relax Oldies.
 • Eheschließung Synonym.
 • Growland punkt net.
 • Rechtspositivismus einfach erklärt.
 • Vocal range software.
 • Wie erkenne ich einen gefälschten amerikanischen Pass.
 • K 1 World Champions.
 • India big river.
 • Pomelo Fruchtzucker.
 • Lammfellschuhe Baby Bio.
 • Deus Ex: Invisible War Wiki.
 • Camping Le Brasilia Corona.
 • Facebook Video Einstellungen.
 • Mac auf Dateien anderer Benutzer zugreifen.
 • StarCraft 2 Key kaufen.
 • Minecraft VARO #7.
 • Junge deutsche Autorinnen.
 • Kalender September 2020.
 • Kommissionieren Hilfsmittel.
 • Kind lacht übertrieben.